Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
醃海鮮
- 15 克 蒜頭
- 150 克 去皮白肉魚片 ,切片
- 200 克 花枝 ,切圈
- 200 克 蝦仁
-
200
克 淡菜
lub 200 克 帶殼鮑魚 - 1 ½ 茶匙 薑黃粉
- 2 茶匙 檸檬汁
羅望子蒸海鮮
- ½ 茶匙 小茴香籽
- 1 茶匙 芫荽籽
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 肉豆蔻粉
- 10 克 薑 ,切片
- 80 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
- 1 枝 新鮮紅辣椒 ,切段(約3公分)
- 15 克 油
- 100 克 羅望子醬
- 1 大匙 魚露
- 60 克 罐裝蕃茄碎
- 60 克 酸奶油
- 50 克 紅甜椒 ,切丁(寬約1公分)
- 50 克 青椒 ,切丁(寬約1公分)
- 1000 克 水 (蒸煮用)
- 5 克 九層塔 ,取葉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1156.5 kJ / 276.6 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 0.9 g