Cannolo siciliano scomposto

Cannolo siciliano scomposto

4.9 38 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
10 porzioni

Składniki

  • di zucchero
    200 g
  • di pistacchi al naturale sgusciati
    70 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    200 g
  • di cannella in polvere
    ½ - 1 cucchiaino
  • di ricotta di pecora ben sgocciolata
    600 g
  • cialde per cannoli a scaglie, q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 291 kcal / 1217 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 25.2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...