Cannolo siciliano scomposto

Cannolo siciliano scomposto

4.9 41 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
10 porzioni

Składniki

  • 200 g di zucchero
  • 70 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • ½ - 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 600 g di ricotta di pecora ben sgocciolata
  • cialde per cannoli a scaglie, q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.5 g
Kalorie 1217 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...