Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 70 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 600 g di ricotta di pecora ben sgocciolata
- ½ - 1 cucchiaino di cannella in polvere
- cialde per cannoli a scaglie, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake ai lamponi
3 Std. 20 Min
Sfere di donut al burro di arachidi con salsa al cioccolato
3h 30min
Cheesecake alle arachidi salate
3h 30min
Cheesecake al tonno e alici con peperoni
9 godz.
Mattonelle con crema di ricotta
8h 50min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Crostini tonno e surimi
2 Std. 10 Min
Cestini cheesecake alle fragole
2 Std. 20 Min
Cannolo scomposto
3 Std.
Cheesecake al cocco
4h 20min