Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe
- 180 g de lait
- 3 pincées de vanille en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel
- farine de blé, pour fariner
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de bananes, coupées en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1356.7 kJ / 324.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
24h
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2h 35 min
Tarte choco-cookies
12 Std. 25 Min
Cheesecake aux galettes bretonnes et caramel
6 Std. 15 Min
Briochettes feuilletées
2 Std. 45 Min
Tarte cookie au chocolat
5h 10min
Tarte au citron
12h
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1h 45min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 godz. 35 min
Saucisson au chocolat blanc
5h 15min
Flan pâtissier au chocolat
3h