Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati, senza pellicina (o sbollentati in acqua per 10 minuti e spellati)
- 150 g di mandorle, sgusciate e senza pellicina
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 150 g di zucchero
- 6 tuorli d'uovo
- 2 albumi a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Sorbetto di arancia
8 Std. 25 Min
Panini con tortini alle noci e alle patate dolci
2 Std.
Crocchette di tonno
10 Std.
Mousse al pistacchio
1 Std. 30 Min
Involtini di spada al basilico
15 Min
Fusilli al pesce spada e mandorle
30 Min
Biscottini ad occhio di bue
1 Std. 10 Min
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2 Std. 15 Min
Plumcake al pistacchio
1 Std.
Torta soffice al pistacchio di Bronte
1 Std. 30 Min
Torta cremosa al limone
2 Std. 30 Min