![Feigensenf Feigensenf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9307B5D9-055A-4570-91D9-7F08F37A84E8/Derivates/5f232b86-1e05-499d-b094-c10bec572e1e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Senfkörner, gelb
-
1
TL Kubebenpfeffer, ganz
lub 1 TL Pfefferkörner, bunt und 1 Pimentkorn - 100 g Apfelsaft
- 500 g frische Feigen, Stielansatz entfernt, halbiert
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL Salz, unjodiert
- 100 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1645 kJ / 393 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 Min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 Std. 5 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Ingwersalzpaste
30 Min
Bellinimark
1 Std. 45 Min
Kirschenchutney
1 Std. 5 Min
Süßer Marillensenf
55 Min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 Std. 5 Min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 Std.
Marillenröster
30 Min