Urządzenia i Akcesoria
Feigensenf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
Senfkörner, gelb40 g
-
1 TL Pfefferkörner, bunt, und 1 PimentkornKubebenpfeffer, ganz1 TL
-
Apfelsaft100 g
-
frische Feigen Stielansatz entfernt, halbiert500 g
-
Gelierzucker 2:1250 g
-
Salz, unjodiert1 TL
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
5 g
Kalorie
1645 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bärlauchpesto
20 min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Melanzani-Rotwein-Relish
1 godz. 30 min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 godz. 5 min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45 min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 godz.
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Kürbisketchup
2 godz. 5 min
Süßer Marillensenf
55 min