Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Ei (Größe M)
- 1 Bio-Orange
- 300 g Zucker
- 250 g Mandeln, ungeschält
- 320 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 246 kJ / 56 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci
1 Std. 50 Min
Florentiner mit Mürbteig
1 Std. 20 Min
Würziger Nussmix
35min
Knäckebrot
2h 30min
Panna Cotta
3 Std. 40 Min
Florentiner
2h
Focaccia Blumenwiese
1h 40min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Schwarzer Weichselkuchen
1h 30min
Gedrehter Mandelkranz
2h 20min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min