Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g feijão encarnado seco
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 350 g curgete cortada em pedaços
- 120 g nabiças cortadas em pedaços pequenos
- 500 g água
- ½ c. chá de sal
- 10 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 329.7 kJ / 78.8 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 230.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35 Min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Creme de curgete e brócolos
35 Min
2 purés de peixe - introdução da couve, da beringela, do grão e dos cogumelos
40 min
Creme de espinafres
40 min
Sopa de agriões
40 min
Sopa de agrião
35 Min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 min
Creme de legumes com sementes de abóbora
40 min
Sopa de nabiças
35 Min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 Min