Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Käsekuchen
- 100 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 15 g Rapsöl
- 80 g Cornflakes
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Magerquark
- 75 g Crème fraîche
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)
- 130 g Cantaloupe-Melone, in Würfeln (5 mm)
Melonenguss
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Cantaloupe-Melone, in Würfeln (3 cm)
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1349 kJ / 322 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeertorte
4h
Schoko-Kokos-Baumstammkuchen
1 godz. 30 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Multifrucht-Erdbeer-Traum
1h 40min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Birnen-Schmand-Torte
2h
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min