Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
ZUBEREITUNG
- 225 g Mandeln, blanchiert
- 6 Eier (Kl. M)
- 150 g Sahne
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 125 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Puderzucker
- 60 g gehobelte Mandeln
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1298 kJ / 310 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8 Std. 15 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Getränkter Mandelkuchen
2 Std.
Danish Dream Cake
55min
Pfirsich-Tarte
1h 15min
Amaretto-Cupcakes
3óra
Blutorangen-Tartelettes
2 Std.
Aprikosen-Schnecken
2 Std. 15 Min
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 Std. 50 Min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min
Butterkuchen mit Mohn
4 Std.
Aprikosen-Bienenstich
5u.