Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
ZUBEREITUNG
- 225 g Mandeln, blanchiert
- 6 Eier (Kl. M)
- 150 g Sahne
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 125 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Puderzucker
- 60 g gehobelte Mandeln
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1298 kJ / 310 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratapfelkuchen
7h
Himbeer-Swirl-Cheesecake
7h 30 min
Quark-Zitronen-Tiramisu
4h 20min
Amaretto-Cupcakes
3 Std.
Apfel-Mandel-Cupcakes mit Karamellcreme
2 Std. 30 Min
Zitronen-Poke-Cake
2h 45min
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10h 45 min
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Lemon-Curd-Tiramisu
4h 30min
Sauerkirschkuchen
1 Std. 30 Min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5u. 45min
Victoria Cake
3 Std. 30 Min