Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillecreme
- 100 g Zucker
- 3 Eier
- 500 g Milch
- 45 g Speisestärke
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 Prise Zimt
Kardamomganache
- 200 g Sahne
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- 200 g Zartbitter-Schokolade (50 % Kakao), in Stücken
Kiwipüree
- 80 g Wasser
- 200 g Kiwis, in Stücken
- 90 g Zucker
- 2 TL Speisestärke
- 1 TL Orangensaft
Baiser
- 3 Eiweiß
- 150 g Zucker
Fertigstellung
- ½ Rührkuchen-Rolle mit Cremefüllung
- 1 Granatapfel, Kerne herausgelöst
- 2 Pfirsiche, aus der Dose, in Stücken
- 1 Kiwi, in Stücken
- 2 TL Zuckerperlen, bunt, zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baiserbäume
3h 20 min
Chinesische Törtchen
2 Std. 45 Min
Kalter Hund 2.0
4h 20min
Baiser-Christbäumchen
6h
Schokoladen-Sarg
4h
Zitronen-Baiser-Kuchen
3h
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 Std. 30 Min
Weihnachts-Bratapfel
40min
Mini-Baisers
3 Std. 40 Min
Zitronenkuchen aus dem Varoma
2h 20min
Petit fours
3h