Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 150 g Cornflakes (gezuckert)
- 120 g Butter, weich, in Stücken
Joghurtcreme
- 8 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 180 g Zucker
- 1 - 2 Zitronen, unbehandelt, Schale von ½ dünn abgeschält, Saft ausgepresst (65 g)
- 400 g Schmand
- 500 g Joghurt, 3,5% Fett
Heidelbeerpüree
- 5 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 1 Glas Heidelbeeren (Gesamtgew. 540 g)
- 80 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Joghurt-Torte
9 Std.
Kiba-Crunch-Kuchen
5 Std. 35 Min
Maracuja-Schmand-Torte
4u. 45min
Himbeer-Schoko-Schnitten
9 Std. 20 Min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
2 godz. 50 min
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3 Std.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Lila Kuhflecken-Kuchen
5h
Allrounder-Torte
1h 30min