Urządzenia i Akcesoria
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 Stücke
Składniki
-
Butterkekse150 g
-
Butter weich, in Stücken130 g
-
Gelatine6 Blätter
-
Kirschen entsteint250 g
-
Zucker65 g
-
Speisestärke15 g
-
Wasser30 g
-
Orange unbehandelt, Schale von ¼ Orange dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Mascarpone500 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 EL
-
Milch20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1664 kJ /
398 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zeit für Kirschen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 godz. 15 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Erdbeer-Schnitten mit Basilikum-Mascarpone
1 godz. 40 min
Heidelbeer-Cornflakes-Torte
5 godz. 10 min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 godz.
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Caffè-Latte-Kuchen
1 godz. 40 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Lila Kuhflecken-Kuchen
5 godz.
Zitronen-Joghurt-Torte
9 godz.