Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Malfatti
- 700 g di acqua
- 2 pizzico di sale
- 600 g di spinaci freschi in foglia
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 90 g di burro
- 200 g di ricotta fresca
- 3 uova
- 150 - 180 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 50 g di burro sciolto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2962 kJ / 708 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi alla romana
1h 15min
Salsa bolzanina
15min
Canederli allo speck
2h 40min
Crostini di pane di segale con mele e Montasio
30 min
Casunziei all'ampezzana
1h 30min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40min
Spatzle alla barbabietola
30 min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10min
Gnocchi di polenta
25 min
Spatzle agli spinaci
1h