Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Malfatti
- 700 g di acqua
- 2 pizzico di sale
- 600 g di spinaci freschi in foglia
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 90 g di burro
- 200 g di ricotta fresca
- 3 uova
- 150 - 180 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 50 g di burro sciolto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2962 kJ / 708 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Gnocchi di polenta
25 min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro
1h 5min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 godz. 40 min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 Min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 Min
Sciatt
1 Std.
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55min
Gnocchi di spinaci
55min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min