Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema alla verbena
- 200 g di latte intero
- 10 foglie di verbena limoncina secche
- 2 tuorli
- 60 g di zucchero
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 3 fogli di gelatina (2 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
Glassa di zucchero
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
- 1 punta di coltello di colorante alimentare verde
- verbena limoncina, le foglie fresche e cristallizzate (vedere consigli), q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1351 kJ / 321 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies
50 menit
Baci di dama calabresi
1j
Crêpes
1j 20 menit
Gratin dauphinois
50 menit
Forty fresh
10 min
Galette des rois ai marroni
Brak ocen
Mini éclair alla crema di caramelle alla fragola
Brak ocen
Magdalenas
1j
Arancini ai frutti di mare
2j
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2 godz. 20 min
Cocktail solero
10 min