Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de chile verde, chilaca
- 200 g de queso chihuahua
- 2 dientes de ajo
- 110 g de cebolla blanca
- 100 g de tomate verde
- 20 g de aceite vegetal
- 100 g de crema (35% grasa)
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1835.8 kJ / 438.8 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 627.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde cruda
5 Min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Salsa de chile de árbol seco
20 min
Salsa verde de chile de árbol
10 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa de chipotle y cacahuate
10 min
Salsa de chile manzano
10 min
Chicharrón en salsa verde
25 min
Salsa borracha
15min
Arroz al chile serrano y epazote
2 godz. 40 min
Salsa de habanero
5 Min
Salsa roja de chile habanero
10 min