Urządzenia i Akcesoria
Oakas (Eierkäse)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch1000 g
-
Eier (Größe M)10
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker10 g
-
Mandelblättchen (opcjonalnie)2 EL
-
Rosinen80 - 100 g
-
Zimt, gemahlen zum Bestreuen1 EL
-
Zucker zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
1589 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)
1 godz.
Marillensüppchen mit gebackenen Grießnockerln
1 godz. 50 min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Fruchtiger Pfirsichessig
1 godz.
Zwetschken-Speck-Muffins
50 min
Heidelbeermarmelade
55 min
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1 godz.
Apfel-Zwiebel-Marmelade mit Speck
1 godz. 15 min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5 godz. 40 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 min