Urządzenia i Akcesoria
Oakas (Eierkäse)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch1000 g
-
Eier (Größe M)10
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker10 g
-
Mandelblättchen (opcjonalnie)2 EL
-
Rosinen80 - 100 g
-
Zimt, gemahlen zum Bestreuen1 EL
-
Zucker zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
1589 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eierschöberl
1 godz.
Leberpastete im Glas
4 godz.
Fastenbeugerl
1 godz. 30 min
Powidl
8 godz.
Saure Zwiebeln aus dem Glas
1 godz. 10 min
Weißwurst im Glas
14 godz. 30 min
Almkaffee
25 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Marzipan Glücksschweinchen
2 godz. 30 min
Selbstgemachter Halloumi
3 godz. 15 min
Pusztasalat
1 godz.
Wurstaufstrich
10 min