Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Gelatineblätter von Dr. Oetker
- 250 g Milch
- 750 g Schlagobers
- 250 g Eierlikör
- 150 g Zucker
- 2 Päckchen Puddingpulver à 37 g (Dr. Oetker Original Pudding Vanille-Geschmack)
- 5 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 110 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver von Dr. Oetker
- 1 Päckchen Sahnesteif (8 g) von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1584 kJ / 379 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Windringerl
3 Std.
Husarenkrapferl
1sa
Nougat-Marzipanwürfel
5 Std.
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1sa 20 dk
Oster-Eierlikörkuchen
11 Std.
Letter Cake Herz
1 godz. 30 min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 godz. 30 min
Florentiner mit Mürbteig
1sa 20 dk
Schoko-Topfentorte mit Granatapfelspiegel (glutenfrei)
6h 30min
Karottentorte mit Zuckerguss
3 Std. 10 Min
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13 Std.
Einfache Cremeschnitte
3 godz. 45 min