Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina tipo 00
- 50 g di zucchero grezzo di canna
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 100 g di latte
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 70 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 198 kJ / 33 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti da inzuppo
45 Min
Biscotti alla panna
55 min
Biscotti integrali al cioccolato fondente
2h
Frollini classici al burro
50min
Biscotti classici (senza zucchero)
1h
Biscotti con gocce di cioccolato
40min
Biscotti al cacao e cioccolato
1h 35min
Biscotti di riso
45 Min
Biscotti al cioccolato
25 Min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20min
Biscotti della nonna
30min
Biscotti al miele
1h 5min