Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filet mignons (6.5-7 oz each, 1 in. thick), tied with twine (see Tip)
- 2 tsp sea salt, divided
- ¾ tsp ground black pepper, divided
- 4 sprigs thyme, fresh
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 1 oz lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 2 oz shallots, halved
- 1 - 2 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp white wine vinegar
- 7 oz unsalted butter, cut into pieces, plus 1 tbsp extra to sear
- 4 egg yolks, from large eggs
- 2 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4940.7 kJ / 1180.9 kcal
- Białko
- 70.9 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 95.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 48.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1129.3 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45min
Warm Spinach and Artichoke Dip
20min
Sous-Vide Salmon
1h
Ground Beef Taco Filling
25min
Eggs Benedict and corn muffins
Brak ocen
Chocolate Avocado Dream
15 Min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10min
Orange-brined turkey (MEATER+®)
29h 45 min
Sous-Vide Osso Buco
12h 40 min.
Caprese Egg White Omelette (Metric)
20min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Sous-vide Steak
1 Std. 30 Min