Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • filet mignons (6.5-7 oz each, 1 in. thick), tied with twine (see Tip)
    4
  • sea salt divided
    2 tsp
  • ground black pepper divided
    ¾ tsp
  • thyme, fresh
    4 sprigs
  • water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
    1 oz
  • shallots halved
    2 oz
  • fresh tarragon leaves only
    1 - 2 sprigs
  • dry white wine
    2 oz
  • white wine vinegar
    1 tbsp
  • unsalted butter
    1 tbsp
  • egg yolks, from large eggs
    4
  • water
    2 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1129.3 mg
Białko 70.9 g
Kalorie 4940.7 kJ / 1180.9 kcal
Tłuszcz 95.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 48.6 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...