Teriyaki Chicken and Rice

Teriyaki Chicken and Rice

3.4 52 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • soy sauce
    3 oz
  • water divided
    47 oz
  • ginger (½ in.)
    1 piece
  • garlic clove
    1
  • honey
    2 oz
  • corn starch
    2 tbsp
  • chicken thighs, boneless and skinless cut into pieces (1 in.)
    16 oz
  • sesame oil
    1 heaping tsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • long-grain white rice
    8 oz
  • frozen peas and carrots
    3 ½ oz
  • large eggs
    2
  • salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 496.3 kcal / 2076.3 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 64.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 2119.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...