Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esparregado
- 1 dente de alho
- 35 g azeite
- 300 g espinafres descongelados e bem espremidos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- 75 g leite
- 45 g farinha
- 5 g vinagre
Sonhos
- 620 g água
- 1 c. chá de sal
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 130 g leite
- 35 g banha
- 30 g manteiga
- 150 g farinha
- 4 ovos batidos
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Óleo de amendoim q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 9645.1 kJ / 2305.2 kcal
- Białko
- 65.5 g
- Węglowodany
- 241.9 g
- Tłuszcz
- 120.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 44 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 4115 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patê de fígado
25 min
Pastéis de milho
20 min
Bolo de cupuaçu com calda de abacaxi
2j
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
2h 45 min
Dom Rodrigos
1j 20 menit
Cobertura de coco e limão sem açúcar
1j
Salada de maçã com nozes
5 min
Rosbife com molho de manga e malagueta
2h 45 min
Frango com alho e uvas
2j 10 menit
Pudim de tâmaras
1h 10 min
Chutney de citrinos
1j 30 menit
Piza bolonhesa fechada
1 Std. 15 Min