Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g fiambre em cubos
- 150 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 6 ovos
- 500 g massa tipo cotovelo
- 1500 g leite
- 130 g farinha
- 75 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 3 c. chá de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2711 kJ / 647.9 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1301.4 mg
Alternatywne przepisy
Massa com espinafres e fiambre no forno
40 Min
Empadão de massa com frango
1 Std. 15 Min
Empadão de fiambre
1h
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40 Min
Lasanha de chouriço e salsicha
1h 5min
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Conchas recheadas com frango
1 Std. 15 Min
Pudim de queijo e fiambre
50 Min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Gratinado de frango, fiambre e queijo
1h
Gratinado de bolonhesa
1h
Macarrão com frango e molho de queijo
1h 25min