Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 180 g açúcar amarelo
- ½ limão (casca, só a parte amarela e sumo)
- 2 maçãs reineta s/ casca
- 3 ovos
- 1 iogurte natural
- 50 g azeite
- 200 g farinha de trigo integral, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 671.3 kJ / 160.4 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 60.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de avelã e café
40 min
Bolo de abóbora
1 Std. 15 Min
Bolo de iogurte e chocolate de leite
45 min
Bolo de azeite
50min
Bolo de iogurte e pera
40 min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 godz. 45 min
Bolo de limão e iogurte
40 min
Bolo de noz e café
1h 10min
Bolo de maçã e noz
1h 5min
Bolo de banana e noz
50min
Bolo de cenoura delicioso
50min
Bolo rápido
50min