Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 600 g bolacha Maria
Salame de chocolate branco
- 130 g chocolate branco partido em pedaços
- 3 gemas de ovo
- 20 g açúcar
- 100 g manteiga
Salame de chocolate preto
- 260 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 6 gemas de ovo
- 80 g açúcar
- 200 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1096.2 kJ / 262 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 90.1 mg
Alternatywne przepisy
Licor de caramelo
72 godz.
Nogat de amendoim
20 min
Salame de chocolate
2h 15min
Salame surpresa de Páscoa
50min
Bombons de avelã
50min
Bimbynellos da Cátia Domingues
3h
Folar de Olhão
4h 30 min
Beijinhos de noz
30min
Bengalas de Natal
50min
Salame de chocolate
3 Std. 10 Min
Salame de chocolate e pistácio
4 Std. 15 Min
Bolachas de manteiga
3h