Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 130 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços pequenos
- 6 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 30 g vinho do Porto
- 6 gemas de ovo
- 1 c. sopa de fécula de batata
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 250 g cerejas em calda escorridas e s/ caroço, cortadas em pedaços
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1761.8 kJ / 421.1 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 80.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taça dos reis
8 godz.
Enrolado de amêndoa
1 Std. 45 Min
Sopa dourada
1 Std. 20 Min
Quindins
1 Std.
Tarte vulcão
1 Std. 15 Min
Floresta negra
1 Std.
Cheesecake de chocolate
4 godz. 10 min
Semifrio de bolacha e ovos
4 Std.
Torta marmoreada de tiramisu
3 Std.
Gelado bom
10 Std.
Tiramisú de chocolate e morango
2 Std.
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min