Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- Óleo q.b. p/ untar
- 150 g açúcar, mais 2 c. de sopa
- 50 g água
- 100 g avelã
- Manteiga q.b. p/ untar
- 100 g chocolate p/ culinária 53% cacau partido em pedaços
- 3 claras de ovo
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Cobertura
- 100 g natas
- 100 g chocolate branco p/ culinária
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2694.1 kJ / 643.9 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 66.2 mg
Alternatywne przepisy
Mil-folhas de café
35 Min
Trifle de framboesa e limão
2h
Baguetes de queijo e bacon
55 λεπτ.
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1h 20min
Tarte de Natal
35 Min
Sopa antiga de alho
1h 10 min
Bolo cassata
40 min
Gelado tiramisu
11 Std.
Vianinhas recheadas
50 Min
Bolo de chocolate e avelã com praliné
40 min
Sopa de feijão-branco
25 min
Bolo de ananás
2h