
Urządzenia i Akcesoria
Tort tęczowy z lizakami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
12 kawałków
Składniki
Biszkopty
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
jajek8
-
cukru220 g
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
soli2 szczypty
-
barwnika spożywczego, zielonego1 łyżeczka
-
barwnika spożywczego, czerwonego1 łyżeczka
Krem śmietanowy
-
cukru pudru50 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej500 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
Dekoracja tortu
-
wody180 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 - 70 g
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji (30-50 g)
-
lizaki kolorowe, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
528.3 kcal /
2210.5 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
36.3 g
Węglowodany
42.1 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Domowe lizaki
40 min
Bezowe duszki
3 godz.
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Świąteczne cake pops
2 godz. 20 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min