Urządzenia i Akcesoria
Tort tęczowy z lizakami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
12 kawałków
Składniki
Biszkopty
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
8 jajek
-
220 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego, zielonego
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego
Krem śmietanowy
-
50 g cukru pudru
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Dekoracja tortu
-
180 g wody
-
50 - 70 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji (30-50 g)
-
lizaki kolorowe, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.6 g
Kalorie
2210.5 kJ /
528.3 kcal
Tłuszcz
36.3 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Trufle nietoperze z dynią
2 Std. 30 Min
Halloweenowe mleczne bułki
5 Std.
Wielkanocne babeczki
50 Min
Trzykolorowe muffinki
1 Std. 35 Min
Domowe lizaki
40 Min
Bezowe duszki
3 Std.
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 Std. 45 Min
Cake pops na Halloween
4 Std. 15 Min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min
Czekoladowa gąsienica
3 Std. 15 Min
Tort z niespodzianką
12 Std.
Tort czekoladowy z truskawkami
2 Std. 30 Min