Tort tęczowy z lizakami

Tort tęczowy z lizakami

3.8 164 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
12 kawałków

Składniki

Biszkopty
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 8 jajek
  • 220 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego, zielonego
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego
Krem śmietanowy
  • 50 g cukru pudru
  • 500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Dekoracja tortu
  • 180 g wody
  • 50 - 70 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji (30-50 g)
  • lizaki kolorowe, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 9.6 g
Kalorie 2210.5 kJ / 528.3 kcal
Tłuszcz 36.3 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 42.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...