
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
Ciasto
- 170 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 470 g mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 40 g mleka
- 40 g miodu
Beza
- 200 g cukru
- 6 białek
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Krem
- 220 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 520 - 550 g masy krówkowej
- 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
migdały, w płatkach, do dekoracji
lub rodzynki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2097.2 kJ / 500.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto z truskawkami
8h 30min
Ciasto Snikers
26h
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4h 40min
Tiramisu
5h 25 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Sernik tiramisu
12h 15min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5 min.
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Sernik rosa
1h 30min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Sernik królewski
4h 35min