生煎包
TM5 TM6

生煎包

4.7 (103 oceny)

Składniki

肉餡

  • 400 克 豬粗絞肉
  • 1 茶匙 鹽
  • 15 克 糖
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 1 茶匙 黑麻油
  • 15 克 醬油
  • 50 克 水

包子麵糰

  • 250 克 水
  • 15 克 糖
  • 1 茶匙 乾酵母粉
  • 500 克 中筋麵粉
  • ½ 茶匙 鹽
  • 5 克 油
  • 中筋麵粉 ,少許 (灑粉用)

煎包

  • 1 大匙 油
  • 100 克 水
  • 1 茶匙 黑芝麻
  • 15 克 蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
640.4 kJ / 153.2 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
20.5 g
Tłuszcz
4.6 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Błonnik
0.6 g
Sód
124 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy