
Urządzenia i Akcesoria
流心奶皇月餅
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
22 顆
Składniki
流心餡(建議前一晚預做備好)
-
鹹蛋黃 (生)10 顆
-
米酒 ,適量
-
無鹽奶油20 克
-
奶水 (例如黑白奶水或三花奶水)80 克
-
白巧克力 ,切小塊20 克
奶皇餡(建議前一晚預做備好)
-
椰漿145 克
-
低筋麵粉25 克
-
細砂糖90 克
-
卡士達粉25 克
-
奶粉30 克
-
煉乳40 克
-
蛋 ,打散均勻45 克
-
有鹽奶油45 克
-
帕瑪森起士粉15 克
麵皮和製作
-
蛋 ,打散均勻35 克
-
椰漿35 克
-
有鹽奶油 ,室溫軟化180 克
-
低筋麵粉395 克
-
冰糖粉90 克
-
高筋麵粉 ,撒粉用少許
-
奶油,有鹽或無鹽 ,塗抹用少許
-
蛋黃1 顆
-
水1 大匙
-
蜂蜜1 大匙
Wartości odżywcze na 1 顆
Kalorie
257.4 kcal /
1075.9 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
25.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
40.9 g
Sód
110.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

月圓餅香
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan

饗月中秋
4 Przepisy
Tajwan
Tajwan