流心奶皇月餅

流心奶皇月餅

3.7 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
22 顆

Składniki

流心餡(建議前一晚預做備好)
  • 鹹蛋黃 (生)
    10 顆
  • 米酒 ,適量
  • 無鹽奶油
    20 克
  • 奶水 (例如黑白奶水或三花奶水)
    80 克
  • 白巧克力 ,切小塊
    20 克
奶皇餡(建議前一晚預做備好)
  • 椰漿
    145 克
  • 低筋麵粉
    25 克
  • 細砂糖
    90 克
  • 卡士達粉
    25 克
  • 奶粉
    30 克
  • 煉乳
    40 克
  • ,打散均勻
    45 克
  • 有鹽奶油
    45 克
  • 帕瑪森起士粉
    15 克
麵皮和製作
  • ,打散均勻
    35 克
  • 椰漿
    35 克
  • 有鹽奶油 ,室溫軟化
    180 克
  • 低筋麵粉
    395 克
  • 冰糖粉
    90 克
  • 高筋麵粉 ,撒粉用
    少許
  • 奶油,有鹽或無鹽 ,塗抹用
    少許
  • 蛋黃
    1 顆
  • 1 大匙
  • 蜂蜜
    1 大匙

Wartości odżywcze na 1 顆

Kalorie 257.4 kcal / 1075.9 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 25.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 40.9 g
Sód 110.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...