
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chicken breast fillets skinless, cut in pieces (4-5 cm)
- 10 g light soy sauce
- 1 - 2 tsp sesame oil dark (roasted)
- 200 g long grain white rice rinsed and drained
- 1600 g water
- 2 century eggs washed (see tips)
- 2 salted eggs cooked, shell removed and cut in cubes
- 2 tsp chicken stock powder homemade or store-bought
- 2 tsp salt
- 1 pinch white pepper powder
- 10 g fresh ginger finely shredded
- 2 sprigs fresh coriander leaves only, finely chopped, to garnish
- 2 sprigs spring onions finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 233 kcal / 973 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 0 g