Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g cooking oil
- 500 g prawns (approx. 10 prawns), whiskers removed, deveined, cleaned and patted dry with kitchen towels
- 5 garlic cloves
- 4 salted egg yolks, rinsed
- 50 g butter, softened at room temperature
- 2 sprigs curry leaves, leaves only
- 3 - 5 red bird's eye chillies (chilli padi), sliced
- 10 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp salt
- ½ tsp white pepper powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 949 kJ / 227 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 360 mg
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Sambal Petai Prawns
20min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Chicken Porridge
1h 10min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Crispy Ikan Bilis
40min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Sweet And Sour Prawns
25min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Braised Yee Mee
30 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min