Urządzenia i Akcesoria
Basic bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
wheat grains100 g
-
water plus extra for brushing300 g
-
dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing20 g
-
baker's flour plus extra for dusting400 - 420 g
-
salt1 tsp
-
mixed seeds (e.g. sunflower seeds, sesame seeds), for sprinkling (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
188.6 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
723.6 kJ /
172.3 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Custard
10 min
Chicken velouté meal
40 min
Aussie meat pies
2 godz.
Rustic bread
2 godz.
Natural (plain) yoghurt
11 godz. 10 min
Milk bread (Challah)
2 godz. 20 min
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min
Soft butter rolls
1 godz. 50 min
Buttermilk bread
2 godz.
Classic mushroom risotto
30 min
Easy everyday white bread
5 godz. 35 min