Penne mit Brokkoli und Ricotta
TM5 TM31 TM6

Penne mit Brokkoli und Ricotta

3.3 (157 ocen)

Składniki

  • 3 EL Mandeln, gehobelt
  • Wasser zum Kochen
  • 50 g Parmesan, in Stücken
  • Salz zum Kochen und Abschmecken
  • 320 g Penne
  • 400 g Brokkoli, in Röschen
  • 75 g Rucola
  • 40 g Tomaten, getrocknet, in Öl, abgetropft
  • 3 Schalotten (80 g), halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 3 EL Olivenöl
  • 150 g Ricotta
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 1 Prise Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2372 kJ / 567 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
22 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy