Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Wasser
- 3 TL Salz
- 250 g parboiled Weizen (z.B. Sonnenweizen von Ebly)
- 100 g Brokkoli, in kleinen Röschen
- 1 Dose Mais (Abtropfgew. 265 g), abgetropft (z.B. Texas Mix)
- 1 Frühlingszwiebel, in dünnen Ringen (ca. 5 mm)
- 30 g Olivenöl
- 50 g Weißweinessig
- 10 g Zitronensaft
- ¾ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 50 g Rucola, in Streifen
- 100 g Feta, in kleinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 433 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Kichererbsensalat
35min
Bunter Quinoa-Salat
50min
Risonisalat mit Cannellini-Bohnen
45min
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2h 45min
Kichererbsensalat
15 Min
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Gemüse-Weizen-Salat
45min
Balsamico-Weizen-Salat
35min
Pesto-Weizen-Salat
30min
Risoni-Salat mit Feta und Oliven
1h 40min
Erbsen-Nudel-Salat
2h 15min