Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille-Auflauf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Öl20 g
-
Tomatenmark20 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker2 Prisen
-
Chiliflocken½ TL
-
Crema di Balsamico10 g
-
Thymian, getrocknet½ TL
-
Basilikum, getrocknet½ TL
-
Zucchini gelb oder grün (ca. 200 g)1
-
Auberginen (ca. 300 g)2
-
Tomaten (ca. 500 g)5
-
Büffel-Mozzarella abgetropft, zerzupft1 - 2 Kugeln
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
901 kJ /
215 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So frisch!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Buntes Tomatengratin
1 Std. 30 Min
Gemüse-Feta-Pfännchen
25 Min
Petersilienwurzel-Tortilla
45 Min
Auberginen-Chili
25 Min
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 Min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 Std. 50 Min
Gefüllte Auberginen mit Safran und Granatapfel
1 Std.
Sommergemüse-Ragout mit Feta-Päckchen
40 Min
Gemüseauflauf mit Quark
1 Std. 30 Min
Zucchini-Lasagne
50 Min
Gemüse-Eintopf mit Feta
25 Min
Zucchini-Tomaten-Auflauf
45 Min