Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen der Form
- 5 Laugenbrezeln, altbacken, ohne Salz auf der Kruste (350 g), in Stücken (1-2 cm)
- 60 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 500 g Milch
- 4 Eier
- 30 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat, gerieben
- 1500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 713 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Schwäbische Lasagne
45 Min
Knödelteig-Schnitten
35 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Semmelknödel
50 Min
Spätzle
30 Min
Laugenknödel mit Käsekern
1 Std.
Kas-Press-Knödel
45 Min
Brotknöpfle
35 Min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 Std.
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 Std.
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min