Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Brötchen, altbacken (ca. 3 Brötchen), in Stücken
- 80 g Bacon, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- Wasser zum Knöpflegaren
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Knöpflegaren
- 250 g Mehl
- 50 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 6 Eier
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1697 kJ / 405 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Schwäbische Lasagne
45min
Knödelteig-Schnitten
35 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
5h 30min
Schwäbische Pfitzauf
40min
Brezelgugelhupf
1h 10min
Dinnete
2h
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15 min
Schwäbische Flachswickel
45min