Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhabarber-Topping
- 3 Blatt Gelatine
- 250 g Rhabarber, geputzt, in groben Stücken
- 100 g Erdbeeren
- 80 g Zucker
- 50 g Sekt
Schmandcreme
- 80 g Zucker
- ½ Vanilleschote, halbiert
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (für 500 ml Flüssigkeit)
- 350 g Schmand
- 10 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 418 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Birnencreme
3 Std. 30 Min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Johannisbeermousse
2 Std. 25 Min
Limoncello-Creme
5h
Quark-Mousse
5h
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40 min
Zwetschgen-Trifle
4h
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1 Std. 30 Min
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1 Std.
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 Std.
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 Std. 30 Min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min