Schmandmousse mit Rhabarbertopping
TM5 TM6

Schmandmousse mit Rhabarbertopping

4.6 (66 ocen)

Składniki

Rhabarber-Topping

  • 3 Blatt Gelatine
  • 250 g Rhabarber, geputzt, in groben Stücken
  • 100 g Erdbeeren
  • 80 g Zucker
  • 50 g Sekt

Schmandcreme

  • 80 g Zucker
  • ½ Vanilleschote, halbiert
  • 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (für 500 ml Flüssigkeit)
  • 350 g Schmand
  • 10 g Zitronensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1750 kJ / 418 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy