Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 2 TL Salz
- 2 Lorbeerblätter
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, klein, ungeschält
- 2 Schalotten, halbiert
- 50 g Weißweinessig
- 1 EL scharfer Senf
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 80 g Öl
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 menit
Schwäbischer Kartoffelsalat
3sa
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Semmelknödel
50 menit
Spätzle
30 min
Kartoffelsalat
3h 10min
Klare Brühe mit Walnussflädle und gebratenen Pilzen
45 Min
Bayerischer Kartoffelsalat
15min
Kartoffelsalat für Eilige
45 Min
Bayrischer Kartoffelsalat
10 min
Salatsauce für Blattsalate
10 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min