Mini-Spinatknödel in Pilzsauce

Mini-Spinatknödel in Pilzsauce

4.1 1.6K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser und etwas mehr zum Anrühren
    600 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Spinatblätter, frisch (evtl. grob geschnitten)
    250 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Milch
    130 g
  • Toastbrot gewürfelt (1 cm)
    250 g
  • Paniermehl
    20 g
  • Eier
    2
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Champignons frisch, je nach Größe halbiert oder geviertelt
    300 g
  • Öl
    20 g
  • Kräuter der Provence
    2 gestr. TL
  • Speisestärke
    20 g
  • Wasser zum Anrühren der Speisestärke
  • Sahne
    100 g
  • Zitronenschale unbehandelt, fein gerieben
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 gestr. TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 402 kcal / 1681 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...