Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Basmati-Reis
-
4
Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 125 g)
lub 4 Lachsfilets, TK, aufgetaut (à 125 g) - ¼ TL Pfeffer
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Butter
- 400 g Sahne
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 ½ EL Tomatenmark
-
2
Stängel Dill, abgezupft
lub 1 TL Dill, getrocknet - 1 - 2 Prisen Chiliflocken (opcjonalnie)
- 1 TL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3569 kJ / 853 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seelachs mit Reis und Paprika
1 Std.
Lachsfilet mit Brokkoli, Kartoffeln und Dillsauce
35 Min
Lachs-Sauce zu Nudeln
30 Min
Lachs mit Kartoffeln, Brokkoli und Dillsauce
1 Std. 10 Min
Lachsfilet mit Brokkoli, Kartoffeln und Dillsauce
45 Min
Kabeljau mit Sahnekartoffeln und Blattspinat
45 Min
Lachs mit Kartoffeln und Schmandgurken
1 Std.
Lachs-Sahne-Gratin
1 Std.
Gemüse-Fisch-Platte mit Kartoffelpüree und Paprikasauce
45 Min
Fenchel-Lachs mit Wildreis und Dillsauce
45 Min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 Min
Lachs mit Dill-Senf-Sauce und Gemüse
1 Std.