宮保雞丁

宮保雞丁

2.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 人份

Składniki

  • 去骨去皮雞腿肉 ,切塊(約3公分)
    300 克
  • 蛋液
    10 克
  • 醬油
    1 茶匙
  • 蠔油
    1 大匙
  • 蕃茄醬
    2 茶匙
  • 玉米粉
    1 茶匙
  • 1 茶匙
  • 香油
    1 茶匙
  • ,切段
    1 支
  • 蒜頭 ,切末
    5 克
  • 花椒粒
    1 大匙
  • 乾辣椒 ,切小段(約1.5公分)
    10 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 麻辣油
    1 大匙
  • 1 茶匙
  • 無鹽烤花生
    2 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 478.5 kcal / 2000.5 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 32.5 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...