
Urządzenia i Akcesoria
宮保雞丁
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 人份
Składniki
-
去骨去皮雞腿肉 ,切塊(約3公分)300 克
-
蛋液10 克
-
醬油1 茶匙
-
蠔油1 大匙
-
蕃茄醬2 茶匙
-
玉米粉1 茶匙
-
油1 茶匙
-
香油1 茶匙
-
蔥 ,切段1 支
-
蒜頭 ,切末5 克
-
花椒粒1 大匙
-
乾辣椒 ,切小段(約1.5公分)10 克
-
米酒1 大匙
-
麻辣油1 大匙
-
糖1 茶匙
-
無鹽烤花生2 大匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
478.5 kcal /
2000.5 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
32.5 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

非辣不可
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan