日式茶碗蒸
TM5 TM6

日式茶碗蒸

3.2 (5 ocen)

Składniki

  • 6 顆 蛋 (每顆重約53-63克)
  • 800 克 水
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 烹大師鰹魚粉
  • 2 茶匙 醬油
  • 1 小撮 胡椒粉
  • 100 克 豬絞肉 (opcjonalnie)
  • 30 克 新鮮香菇 ,切片
  • 6 隻 生白蝦仁
    lub 6 根 蟹肉棒 ,切段
  • 30 顆 冷凍青豆 (25克)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
576 kJ / 138 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy