香辣蟹腳
TM5 TM6

香辣蟹腳

(Brak ocen)

Składniki

  • 10 克 紅蔥頭
  • 5 克 薑
  • 10 克 蒜頭
  • 10 克 新鮮紅辣椒
  • 10 克 蔥 ,切段
  • 10 克 乾辣椒
  • 40 克 沙茶醬 (麻辣口味)
  • 10 克 麻辣油
  • 300 克 冷凍蟹腳 ,先以刀背敲裂
  • 2 大匙 米酒
  • ½ 茶匙 糖
  • 30 克 芹菜 ,切段
  • 10 克 香菜 ,梗葉分開

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1323.5 kJ / 316.5 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
7.5 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy