Wersje kompatybilne
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 450 g milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 g honey
- 700 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 2 tsp fine sea salt
- olive oil, for greasing
Marinara Sauce
- 40 g olive oil
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 800 g tinned whole peeled tomatoes (2 x 400 g tins)
- 100 g white wine
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 Tbsp fresh parsley leaves, chopped
Fillings
- 70 g Scamorza cheese (smoked mozzarella), cut in pieces
- 180 g vintage Cheddar cheese, cut in pieces
- 75 g pepperoni, sliced
- 60 g pitted black olives, halved
- 2 pinch fine sea salt, or to taste
- 2 pinch ground black pepper, or to taste
- 200 g cheese (3 types e.g. mozzarella, Cheddar, Gorgonzola)
- water, for sealing
- 75 g ricotta cheese, drained
- 70 g fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6063 kJ / 1446 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 148 g
- Tłuszcz
- 62 g
Alternatywne przepisy
White Finger Rolls
3h 30min
Bagels
1h 20min
Italian Brunch
Brak ocen
Tuna-stuffed Tomatoes
35 Min
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Panzerotti with Ricotta and Sausage - Panzerotti con ricotta e salsiccia
2 Std.
Star Pizza
1h 45min
Spinach, Ricotta and Tomato Calzone, Fruit Kebabs with Chocolate Fondue
1 Std. 30 Min
Pitta Bread
2 Std.
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45min
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1 Std. 30 Min
Pepperoni Pretzel Bites
1h 45min