Wersje kompatybilne
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 450 g milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 g honey
- 700 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 2 tsp fine sea salt
- olive oil, for greasing
Marinara Sauce
- 40 g olive oil
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 800 g tinned whole peeled tomatoes (2 x 400 g tins)
- 100 g white wine
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 Tbsp fresh parsley leaves, chopped
Fillings
- 70 g Scamorza cheese (smoked mozzarella), cut in pieces
- 180 g vintage Cheddar cheese, cut in pieces
- 75 g pepperoni, sliced
- 60 g pitted black olives, halved
- 2 pinch fine sea salt, or to taste
- 2 pinch ground black pepper, or to taste
- 200 g cheese (3 types e.g. mozzarella, Cheddar, Gorgonzola)
- water, for sealing
- 75 g ricotta cheese, drained
- 70 g fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6063 kJ / 1446 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 148 g
- Tłuszcz
- 62 g
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Chicken Enchiladas
1h
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1h 30min
Bacon Cheeseburger Garbage Bread
2h 45min
Argentinian Chicken Empanadas
3 Std. 40 Min
Stroganoff Strudel
1h 40min
Muffaletta Squares
2h 20min
Tzatziki
20 min
Spinach, Ricotta and Tomato Calzone, Fruit Kebabs with Chocolate Fondue
1h 30min
Chicken and Sweetcorn Pizza Muffins
1 Std. 50 Min
Aubergine and Potato Croquettes with Garlic Mayo
2h
Herb Butter Flatbreads
35min