Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 600 g strong white bread flour
- 3 tsp dried instant yeast (12 g)
- 380 g water, warm
- 20 g olive oil
- 1 pinch caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- coarse salt, for sprinkling
Assembly
- 1 garlic clove
- 1 stick celery, cut in 3 pieces (approx. 80 g)
- 30 g shallots, halved
- 50 g pitted black olives
- 100 g green olives, pitted and stuffed with pimento
- 2 roasted red peppers, preserved, drained, cut in strips (approx. 150 g)
- 80 g extra virgin olive oil
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 1 Tbsp red wine vinegar
- 150 g salami, sliced
- 130 g mortadella, sliced
- 10 slices Emmental cheese
- 250 g fresh mozzarella, drained well, sliced thinly
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1060 kJ / 254 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Garlic Cheddar Biscuits
30min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35min
Tarte Bourguignonne
1 godz. 30 min
Steamed Potato Tortilla (TM5)
No ratings
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM5)
No ratings
Four Cheese Sharing Flatbread
40min
Mini Hamburgers
4 Std. 5 Min
Pain d'Epi
2h 40min
Herb Bread
1 godz. 10 min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1 godz. 30 min