Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled -
1
tsp sugar
lub barley malt extract - 500 g strong white bread flour
- extra virgin olive oil, for greasing
- 1 - 2 pinches fine sea salt, for sprinkling, to taste
- 250 g potatoes, peeled, thinly sliced (1-2 mm) (see tip)
- 1 - 2 sprigs rosemary, needles only, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Napoli Potato Cake
1h 30 min
Apple Rose Tart
1h 40 min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 Std. 45 Min
Supplì (Roman Rice Croquettes)
50min
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2 godz.
Coconut Cake
1h 20 min
Potato Flatbreads
12h
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Pretzels
1h
Onion Focaccia
3h 20min
Italian Easter Bread
3 Std. 50 Min
Pizza Marinara
1 Std. 35 Min