Potato and Rosemary Focaccia
TM6 TM5

Potato and Rosemary Focaccia

4.2 (11 ocen)

Składniki

  • 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 300 g water
  • 1 tsp dried instant yeast
    lub 10 g fresh yeast, crumbled
  • 1 tsp sugar
    lub barley malt extract
  • 500 g strong white bread flour
  • extra virgin olive oil, for greasing
  • 1 - 2 pinches fine sea salt, for sprinkling, to taste
  • 250 g potatoes, peeled, thinly sliced (1-2 mm) (see tip)
  • 1 - 2 sprigs rosemary, needles only, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2719 kJ / 650 kcal
Białko
19.3 g
Węglowodany
106.5 g
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy