Wersje kompatybilne
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 20 g extra virgin olive oil, plus 2 Tbsp and extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
Topping
- 100 g mozzarella cheese, drained, cut in pieces
- 100 g Fontina cheese, cut in pieces
- 240 g tinned artichoke hearts (drained weight), quartered
- ground black pepper, to taste
- white truffle oil, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2786 kJ / 665 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
Alternatywne przepisy
Herb Butter Flatbreads
35 Min
Garlic and White Bean Stew
50 Min
Curried Squash Galette
1klst 20 min
Iranian Barbari
2h 30 min
Barbecue Beanburger Sliders
1klst 50 min
Tortelloni with Veal and Parmesan - Tortelloni di spinaci ripieni di vitello e formaggio
1klst 50 min
Fresh Pasta Dough
1 Std.
Baked spinach and eggs
35 Min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20 min
Pizza Capricciosa
1klst 35 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30 min