Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蔬菜福袋
- 500 克 水
- 8 片 大白菜 ,取大叶子,去除根部
- 适量 冰水 ,冷却用
- 100 克 胡萝卜 ,切块
- 100 克 莴笋 ,去皮切块
- 100 克 洋葱 ,切块
- 15 克 蒜头
- 20 克 油
- 10 克 干香菇 ,泡发后切丁
- 1 汤匙 米酒
- 30 克 豆腐干 ,切丁
- 1 ½ 茶匙 盐
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 1 茶匙 酱油
- 8 根 葱
茄汁酱
- 30 克 洋葱 ,切块
- 10 克 油
- 200 克 番茄 ,切块
- 100 克 番茄酱
- 50 克 水
- ½ 茶匙 盐
- ½ 汤匙 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 343.3 kJ / 82.1 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 755.7 mg